top of page
photo-1525474089639-b5fff4440315.jpg

LÁTNIVALÓK A KÖRNYÉKEN

Túraútvonalak

A környéken rengeteg látnivaló érhető el, hosszabb, rövidebb túrákkal. 

A Bükki Nemzeti Parkban az elmúlt néhány évben új tanösvények kialakítására került sor, melyeket bejárva a hegység ősi sáncvárait és környezetüket fedezhetjük fel. Az egyik leglátványosabb útvonal ezek között a Verepce-tetőre vezető tanösvény Nagyvisnyó határában, ahol egyszerre élvezhetjük a természet szépségét és tudhatunk meg érdekességeket a kulturális múltról, a hegység földtani múltjáról és az élővilágról az útvonalon elhelyezett 12 tájékoztató tábla segítségével. A tanösvény bejárásával felfedezhetjük hazánk legnagyobb területű (140 hektár) őskori erődített telepét, de egy középkori várromot és szuper panorámapontokat is útba ejtünk.

A Kéktúra (Májinka-Bélapátfalva szakasza) is a környéken halad át a hegyeken, Nagyvisnyó pedig a két végpont között helyezkedik el, így ezek is könnyen elérhetők. Igény szerint autóval is tudunk segíteni a túrázóknak. 

 

Látnivalók

Az aktív pihenést kedvelő vendégek sem fognak unatkozni nálunk! A helyi Bükki Nyári Napok Kulturális rendezvénysorozat valódi kulturális élményt nyújt színházi előadások, és komoly zenei koncertek segítségével. A Bükki Nemzeti Parkban és környékén, a szállástól pár perc autóútra, számos programot találhatunk az év minden szakában. Több kilátóból is megcsodálhatjuk a tájat, horgászhatunk a környékbeli tavakban, vagy akár kis vonattal utazhatunk a Fátyol-vízeséshez.

A Szalajka-völgyben a Gasztronómia kedvelői is megtalálnak mindent, mi szem-szájnak kellemes, itt érdemes megkóstolni a helyben tenyésztett pisztrángot. Nem messze található még Szarvaskő, a Bélapátfalvi Ciszterci Apátság, a Szilvásváradi Református kerektemplom és a Lipicai Ménesudvar, vagy akár Bánkút, ami télen, nyáron jó program lehet a családnak. Nagyvisnyón sétálva, megnézhetjük a helyi Református templomot és a Faluházat, de akár a Military Motor Múzeum is jó kikapcsolódást nyújthat.

Fátyol-vízesés, Szalajka-völgy

Fátyol-vízesés, Szalajka-völgy

9 km

Ciszterci kolostor - Bélháromkút (Bélapátfalva)

Ciszterci kolostor - Bélháromkút (Bélapátfalva)

12 km

Kisvasút - Szalajka-völgy

Kisvasút - Szalajka-völgy

5 km

Lázbérci-víztározó

Lázbérci-víztározó

7 km

Dédesi vár

Dédesi vár

12 km

Milleniumi Kilátótorony - Kalakat-tető

Milleniumi Kilátótorony - Kalakat-tető

10 km

Három-kő

Három-kő

25 km

Major-tetői kilátó - Szarvaskő

Major-tetői kilátó - Szarvaskő

20 km

Bél-kő

Bél-kő

18 km

IMG_20210731_152535.jpg

Várunk szeretettel!

bottom of page